Ontbijtsessie: Hoe doe ik aan optimaal afvalbeheer in mijn bedrijf?

Ontbijtsessie: Hoe doe ik aan optimaal afvalbeheer in mijn bedrijf?

Iedereen heeft de mond vol over zero afval. Maar bedrijven zitten nog steeds opgescheept met vuilniscontainers waarvan de inhoud op een of andere manier moet worden verwijderd. Weet u wat de Europese, Belgische en regionale wetgeving hierover zegt? Wilt u weer helemaal bij zijn en goede praktijken en instrumenten leren kennen waarmee u beter afval gaat sorteren en de afvalbeheerkosten kunt drukken?

Dat kan, want het Brussels Green Network van Beci en de ‘Cellule Environnement de l’Union Wallonne des Entreprises’ organiseren twee informatieve ontbijtsessies over dit onderwerp. Afspraak dus op 19 juni in Brussel of op 26 juni in Gembloux voor informatie op maat van uw bedrijf! Bovenop de gids “Mijn afval is goud waard” en 10 quick wins op het vlak van het beheer van bedrijfsafval, krijgt u ook concrete en eenvoudige tips mee voor een optimaler afvalbeheer en leert u de meest recente tools kennen die u hierbij kunnen helpen.

Begin de dag met een koffiekoek in de hand, en kom alles te weten over de stand van zaken in de Europese wetgeving, meer bepaald op het vlak van plastic voor eenmalig gebruik. We vertellen u ook wat uw verplichtingen zijn op meer lokaal vlak. Daarna kunt u inspiratie putten uit de tools en werkwijzen van voorbeeldbedrijven waarmee u eventueel aan de slag kunt binnen uw eigen onderneming. Vervolgens geven deskundige raadgevers antwoord op de meest gestelde vragen en overlopen ze de inspanningen die bedrijven de afgelopen 10 jaar hebben geleverd. Tot slot geven ook de afvalophalers hun visie op de problematiek. En daarna is het aan u om vragen te stellen.

Programma

  • 08:00 – Ontvangst
  • 08:30 – Inleiding
  • 08:35 – Wat zegt de wet? Een overzicht van de Europese, Belgische en regionale wetgeving
  • 09:05 – De goede praktijken binnen bedrijven, de tools et de meest gestelde vragen
  • 10:05 – De andere kant van het verhaal : de visie van de afvalophalers
  • 10:20 – Vraag- en antwoordronde
  • 10:30 – Einde van de ontbijtsessie

Deelname aan deze infosessie is gratis. Maar voor praktische redenen moet u zich op voorhand wel even inschrijven. Zo willen we ook vermijden dat er koffiekoeken verdwijnen … in de vuilnisbak.

Datum:
Woensdag 19 juni 2019,
van 8u30 tot 10u30
Onthaal vanaf 8u00

Deelname:
Gratis

Plaats:
Beci 
Louizalaan 500, 1050 Brussel

MAD

Partners

Partners

Afvalbeheer

Al het nieuws

Share This