Waar kunt u hulp in Brussel vinden om duurzaam te ondernemen?

De Change for Green-pass gelanceerd op 24 oktober 2018, bundelt publieke en private initiatieven om tegemoet te komen aan de behoeften van ondernemingen die een project in de circulaire economie opstarten of die een milieubewuste of energie-efficiënte benadering wensen toe te passen.

Welke Pass past het best bij uw onderneming?

Sinds juli 2017 heeft het Brussels Gewest “business passes” voor zijn ondernemers gelanceerd. Mybusinesspass, een spin-off van de Small Business Act en in lijn met de hervorming van de Brusselse economische tools, biedt de ondernemingen ondersteuning aan in de vorm van een selectie van passes, elk met een specifiek dienstenpakket aangepast aan hun behoeften en hun levenscyclus (start-up, groei, opleving, enz.). Informatie, advies, opleidingen, evenementen, coaching, acceleratorprogramma’s, enz., al deze diensten zijn voortaan gebundeld in een duidelijk totaalaanbod in termen van ondersteuning aan ondernemers en toekomstige ondernemers

Thans zijn drie business passes beschikbaar:

  • De Fly-pass: richt zich specifiek tot start-ups (een onderneming in oprichting of die minder dan drie jaar bestaat) en is beschikbaar in drie formules: Omni, Flexi en Maxi.
  • De Sail-pass: bestemd voor ondernemingen die al langer dan 3 jaar bestaan en met een groeiende activiteit
  • De Change for Green-pass: richt zich tot alle Brusselse ondernemers, ongeacht de activiteitensector, grootte of oprichtingsdatum van hun onderneming.

In 2019 zal mybusinesspass nog twee nieuwe passes lanceren: de “Back on Track-pass” voor ondernemingen in moeilijkheden die hun activiteit willen doen opleven, en de “Relay-pass” voor ondernemingen in “overdracht – overname”.

De Change for Green-pass

Deze pass bestaat uit 3 luiken:

  1. Circulaire economie
  2. Milieubeheer
  3. Energie-efficiëntie

Elk themaluik bevat verschillende rubrieken met informatie, evenementen, tools, begeleidings- en financieringsdiensten, gedragen door publieke of private actoren en beschikbaar voor de Brusselse ondernemingen. De Change for Green-pass is toegankelijk via eenvoudige registratie op de website mybusinesspass.brussels.

De ondernemingen die over de Maxi Fly-pass en de Sail-pass beschikken, kunnen eveneens een begeleiding genieten voor hun project in de circulaire economie, onder meer via het acceleratorprogramma greenlab.brussels en de diensten van circlemade.brussels, het gewestelijk cluster in circulaire economie.

Bent u op zoek naar nieuwe kansen voor uw onderneming, wilt u de milieu-impact van uw onderneming beperken, of wenst u een project in de circulaire economie te lanceren? Wacht dan niet langer en vraag nu uw Change for Green-pass aan!

Dit artikel wordt u door Aude Grillot aangeboden, agrillot@hub.brussels.

Ook u kunt bijdragen tot de inhoud van onze website en een plaats verwerven als referentie voor onze bezoekers. Deel uw expertise, uw verfrissende ideeën en uw visie met ons. Wij zullen uw tekst publiceren indien hij beantwoordt aan de behoeften van de Brusselse ondernemingen en als u hem zowel in het Nederlands als in het Frans aanlevert.