Stop de voedselverspilling! – 11 september 2018 – 11u30 @ Abattoir

U wordt op het seminarie Stop Voedselverspilling uitgenodigd op 11 september vanaf 11u30 bij Abattoir, een bedrijf kampioen in de strijd tegen voedselverspilling.

In de Europese Gemeenschap zou naar schatting jaarlijks 89 miljoen ton voedsel worden verspild. 180 kg per inwoner, dus. Dit verlies kost de gemeenschap 143 miljard euro! Er bestaan nochtans verschillende oplossingen op elk niveau van de keten. En de Brusselse bedrijven zullen niet onwetend blijven!

Beci en Abattoir nodigen u op 11 september uit om te ontdekken hoe u concreet en snel kunt handelen.

  • Wat zijn uw wettelijke verplichtingen?
  • Welke goede oplossingen bestaan er?
  • Hoe zit het met uw verantwoordelijkheid?
  • Hoe en wanneer moet u uw actieplan starten?

Aan het einde van de sessie heeft u de mogelijkheid om een productieworkshop van een bedrijf te bezoeken dat actief vecht tegen voedselverspilling.

Om u te helpen, werkt Beci samen met het vzw Nurtantio Projects om de uitdaging JUST KEEP IT- 21 dagen zonder voedselverspilling te organiseren in oktober. Wij bieden u aan om gratis deel te nemen aan dit evenement met uw bedrijf.

Programma

  • 11h30 : Onthaal
  • Beci : Introductie
  • Fevia : Uw verplichtingen en goede praktijken
  • Getuigenis van voorbeeldige bedrijven:
    • Just Keep it : Uw uitdaging – 21 dagen zonder voedselverspilling
    • Abattoir – een bedrijf die ingezet tegen voedselverspilling is
    • enVie : productieworkshop bezoek

Contact
Laurie Verheyen – Fiona Craddock – green@beci.be – +32 2 210 01 75

Date:
Dinsdag 11 september 2018, van 11u30 tot 14u00
Onthaal vanaf 11u30

Deelname:
Gratis

Plaats:Ropsy Chaudronstraat 24, 1070 Brussel

Routebeschrijving

Abattoir

In partnerschap met

 

In partnerschap met