Samenwerken om de impact te verminderen: geniet gratis begeleiding door IRISPHERE

De onderneming van de 21e eeuw is met haar omgeving verbonden en maakt deel uit van een breed ecosysteem dat een constante evolutie doorstaat. De nieuwe business models rusten op concepten als co-creatie, nieuwe vormen van samenwerking en openheid naar de buitenwereld toe. De ondernemer moet vandaag zijn klanten en concurrenten als partners beschouwen, met wie hij nieuwe projecten ontwikkelt waar iedereen voordeel uithaalt.

Om de privésector in die richting te steunen, biedt het project IRISPHERE, in samenwerking met BECI en 10 andere partners, kosteloze begeleidingsformules met de hulp van het Gewest en van de Europese EFRO-fondsen. Hierbij is het de bedoeling om efficiënte synergieën op te sporen en de milieu-impact van Brusselse activiteiten te verminderen door een evolutie in de richting van de kringloopeconomie.

IRISPHERE biedt twee vormen van begeleiding: individueel of collectief. Met beide wordt het mogelijk om – lokaal – economische uitzichten tussen meerdere ondernemingen op te sporen, te evalueren en te concretiseren. Met deze aanpak ontwikkelen de ondernemingen duurzame partnerschappen in domeinen als de valorisatie van grondstoffen of het delen van apparatuur, hulpmiddelen en diensten.

IRISPHERE test op die manier een stedelijke versie uit van de industriële ecologie. Hierbij dienen natuurlijke ecosystemen als voorbeeld om economische activiteiten te reorganiseren en beter te beheren. Dit alles steunt op de creatie van synergieën tussen de ondernemingen, met als gevolg betere economische prestaties en minder impact op het milieu.

De sector, het aantal werknemers of de omzet hebben geen invloed: elke onderneming kan een dergelijke begeleiding aanvragen voor zover haar hoofdzetel in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is gevestigd. Meer hierover ontdekt u op www.irisphere.brussels

Interesse? Vul dan zeker onderstaand formulier in.

Ik heb belangstelling voor dit project en wens bijkomende informatie:

Ik zou me graag op individuele manier willen laten begeleiden:

Ik zou graag deelnemen aan een collectieve workshop :

13 + 3 =