Begeleidingtraject naar een veerkrachtigere onderneming

Bestendig de toekomst van uw onderneming met de gratis begeleiding Resilience Design

Ondernemingen moeten vandaag omgaan met een steeds veranderende milieu-, economische en sociale context. Het integreren van duurzaamheidsaspecten in de algemene bedrijfsvoering is stilaan de norm geworden, maar voor een onderneming is het noodzakelijk om verder te kijken dan de klassieke recepten. Het vermogen van een onderneming om te anticiperen op de continue veranderingen is noodzakelijk om op langere termijn te kunnen overleven. Bij het dagelijks beleid van de grotere ondernemingen hoort vandaag ook de verkenning van nieuwe mogelijkheden inzake circulaire economie, nul-afvalbeleid of nog andere. Maar hoe kan een KMO hierop inspelen? Hoe kan een KMO een nieuw economisch model of een bedrijfsstrategie aan de hand van eco-innovatie ontwikkelen en toepassen?

Gratis deskundige begeleiding

Als u zich deze vragen stelt, is de begeleiding ResilienceDesign iets voor u. Bij de methode Resilience Design gaan experten in bedrijfsadvies, in dialoog met de onderneming, op zoek naar mogelijkheden om de veerkracht van de onderneming te versterken, door in te zetten op innovatie en optimaal grondstofgebruik. Tijdens verschillende werksessies, verspreid over een periode van 6 maanden, wordt een actieplan opgesteld, waarmee de onderneming praktisch aan de slag kan.

Gelet op de positieve feedback van Viangro, Carodec, hotel Silken Berlaymont en vele anderen, wil Leefmilieu Brussel aan 40 Brusselse KMO’s de mogelijkheid bieden om in 2017 gratis het begeleidingstraject Resilience Design te doorlopen.

Geïnteresseerd?

U kan zich kandidaat stellen door het document dat u hier kan terugvinden ingevuld naar resiliencedesign@ecores.eu te versturen.

Contact:

Thomas De Romagnoli – tderomagnoli@leefmilieu.brussels
resiliencedesign@ecores.eu
| +32 2 893 08 86
Laura Rebreanu – green@beci.be | +32 2 643 78 26